Štampaj
OBJAVLJENO: 01.09.2020

OD 03.09.2020. PONOVO SE USPOSTAVLJA MEĐUNARODNI SAOBRAĆAJ

Međunarodni željeznički saobraćaj na relaciji Bar - Topčider - Bar koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom zbog COVID 19, ponovo se uspostavlja počev od četvrtka 03.09. 2020. godine.

U početku će saobraćati samo noćni voz koji iz stanice Bar polazi u 19.00, iz Podgorice u 20.05 i iz Bijelog Polja u 22.43, sa dolaskom u Topčider u 6.12 sati. Polazak voza iz Topčidera je u 21.10. sati. U zavisnosti od interesovanja i potražnje, ubrzo će biti pokrenut i dnevni voz.

U ponudi noćnog voza će biti kola sa mjestima za sjedenje, kušet kola, spavaća kola i kola za prevoz praćenih automobila.

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i međunarodnih željezničkih institucija putnici u međunarodnom saobraćaju treba da se pridržavaju sljedećih mjera:

  • Obavezno je nošenje zaštitnih maski prilikom kupovine vozne karte, ulaska u voz i tokom putovanja, osim za putnika dok boravi sam u kabini i djecu mlađu od 5 godina.
  • Obavezan je termalni skrining pri ulasku u voz. U slučaju pojave simptoma i znakova infekcije zabranjen je ulazak u voz i obavezna je samoizolacija i testiranje te ponašanje u skladu sa rezultatom testa.
  • Obavezno je prijavljivanje kondukteru/pratiocu kola simptoma ili zdravstvenih poteškoća koje se jave tokom putovanja.
  • Obavezno je održavanje fizičke distance prilikom kupovine voznih karata, na peronima i u vozu.
  • Za putnike koji dolaze iz inostranstva obavezno je posjedovanje važećeg negativnog PCR testa na koronavirus ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata, prema procedurama NKT-a.

Sve informacije o pravilima ponašanja u međunarodnom saobraćaju možete pogledati ovdje.

Molimo putnike da kupuju vozne karte unaprijed, kad god je to moguće.

Preporučujemo dolazak putnika na stanicu pola sata prije polaska voza u cilju smanjenja gužvi prilikom kupovine karte.

Karte će biti u prodaji od utorka, 01.09.2020. godine.

Molimo putnike da se pridržavaju svih preporučenih mjera.

×