Štampaj
OBJAVLJENO: 12.08.2016

Uspješnije poslovanje ŽPCG

Za prvih šest mjeseci 2016.godine u lokalnom saobraćaju je pokrenuto 6.770 vozova što je za 34% više u odnosu na uporedni period. Prosječno kašnjenje vozova u odnosu na uporedni period je povećano za 2,1 % po vozu, a isto je uslovljeno radovima na infrastrukturi, saobračajnih situacija i nedostatka dovoljnog broja voznih sredstava.

U međunarodnom saobraćaju u odnosu na uporedni period svi parametri bilježe porast. Broj pokrenutih vozova iznosi 765 i veći je za 0,7% po vozu, broj prevezenih putnika iznosi 57.500 i veći je za 16%. Prosječan broj putnika po jednom vozu veći je za 17% u odnosu na uporedni period 2015.godine. i pored zabilježenih pozitivnih rezultata treba napomenuti da bi isti bili i bolji da nije u navedenom izvještajnom periodu došlo do pokretanja klizišta i prekida saobraćaja na relaciji stanice Ražana i Kosjerić na teritoriji Srbije, pri čemu je prevoz putnika od Kosjerića do Ražane i obratno morao biti usmjeren na drumski saobraćaj.

Društvo je za prvih šest mjeseci 2016.godine ostvarilo ukupan prihod u iznosu od 3,7mil.eura i ukupne rashode u iznosu od 4,3mil.eura. U odnosu na uporedni period i ukupni prihodi i ukupni rashodi su veći, i to ukupni prihodi za 39%, a ukupni rashodi za 11%.

Finansijski rezultat I-VI mjeseci 2016.godine iskazuje gubitak u iznosu od 0,6 mil.eura i manji je za 49% od ostvarenja iz uporednog perioda za 2015.

Bezbjednost putnika i osoblja nije bila ugrožena ni u jednom trenutku, imajući u vidu i pet kamenovanja izvršenih na Vukovačkom mostu, na relaciji Lješnica – Kruševo, na relaciji Šušanj – Bar, u reonu Zagoriča i na relaciji Podgorica – Nikšić, kada su na duplim bočnim prozorima polomljena spoljna stakla. Bilo je i više pokušaja otuđivanja imovine, ispisivanja grafita od strane starnih državljana koji su uhvaćeni na djelu i na njihov račun su uklonjeni grafiti.

Na osnovu plana javnih nabavki raspisano je 13 otvorenih postupaka javnih nabavki, a 11 postupaka je završeno, dok su dva postupka u toku.

U cilju utvrđivanja stepena zadovoljstva korisnika naših usluga izvršili smo anketiranje 460 putnika, iz ankete izdvajamo:

  • U odnosu na prethodnu godinu, povećan je broj putnika koji su pozitivno ocijenili cijenu vozne karte za 10%.
  • U odnosu na prethodnu godinu povećan je broj putnika koji su pozitivno ocijenili komfor za 9%.
  • U odnosu na prethodnu godinu, smanjen je broj putnika koji su zadovoljni higijenom u vozu za 10%. Napominjemo da je dio naših voznih sredstava sa starim enterijerom (nije vršena modernizacija) pa je i to u značajanoj mjeri doprinijelo da higijena nije na nivou očekivanom od naših korisnika.

Željeznički prevoz Crne Gore Ad Podgorica nastoji da svojim radom konstantno unapređuje kvalitet usluge kako bi našim korisnicima putovanje učinili bezbjednim, udobnim i komfornim.

×